Hilton otvaranjem hotela u Beogradu širi svoju mapu evropskih prestonica

Očekivano otvaranje hotela Hilton Belgrade 2018. godine

This information originated in Serbian.

April 17, 2016

BEOGRAD, Serbia - (Hilton Worldwide) danas je objavila svoj plan o dolasku na tržište Srbije koji je započet potpisivanjem poslovnog sporazuma sa kompanijom Belaga Menadžment d.o.o. Pomenuti sporazum otvara put za građenje prestižnog hotela Hilton u Beogradu, što je potvrđeno prilikom svečane ceremonije polaganja kamena temeljca koja je održana 17. aprila u glavnom gradu. Hotel sa 242 gostinske sobe ponudiće turistima širom sveta poznato Hilton gostoprimstvo na atraktivnoj lokaciji u starom delu Beograda.

"Povećanje našeg prisustva u gradovima jugoistočne Evrope izgradilo je veliki deo naše strategije rasta u regionu pošto će se Hilton Belgrade pridružiti postojećim Hilton Vorldvajd (Hilton Worldwide) hotelima i hotelima koji su u razvoju u oko 30 evropskih prestonica", rekao je Patrik Ficgibon (Patrick Fitzgibbon), viši potpredsednik za razvoj kompanije Hilton Vorldvajd (Hilton Worldwide) na tržištima Evrope, Bliskog Istoka i Afrike. "Proširenje našeg portfolija na grad Beograd ponudiće gostima hotela Hilton priliku da iskuse jedan od najintrigantnijih glavnih gradova na evropskom kontinentu, koji velikom brzinom postaje destinacija koju bi trebalo obavezno posetiti, bilo da je u pitanju odmor ili poslovno putovanje".

Istorijski deo Beograda ponovo će biti u centru pažnje sa svojom osveženom umetničkom i kulturnom scenom, tako što će postati popularna destinacija za odmor sa direktnim vezama do mnogih evropskih i bliskoistočnih gradova. Novoizgrađeni sedmospratni Hilton Beograd biće lociran u starom delu grada i u neposrednoj blizini glavnih znamenitosti kao što su Trg Slavija, crkva Svetog Marka, Narodni muzej, Trg Republike i Narodno pozorište. Takođe, na dohvat ruke biće i kancelarije Vlade, finansijske institucije kao i kancelarije velikih korporacija.

"Izgradnja hotela Hilton Beograd predstavlja priznanje našim naporima koje smo uložili kako bi privukli investicije u Beograd i Srbiju. Projekat izgradnje novog prestižnog hotela posle više decenija u Beogradu, ubrzaće razvoj turističke ponude glavnog grada, omogućiti nova zaposlenja i doprineti projektima vrednim 400 miliona evra čija izgradnja započinje ovog meseca u našoj prestonici", izjavio je gradonačelnik Beograda, Siniša Mali.

"Počastvovani smo što smo započeli partnerstvo sa kompanijom Hilton na ovom vrednom projektu čiji će rezultat biti izgradnja novog hotela u Beogradu posle nekoliko decenija. Želeo bih da se zahvalim svima koji su omogućili početak ovog projekta jer će značajno doprineti razvoju i modernizaciji naše prestonice. Ponosan sam onim što smo postigli do sada i radujem se što ćemo 2018. godine imati priliku da ugostimo naše prve goste", rekao je predstavnik kompanije Belaga Menadžment d.o.o., Dragan Lazarević.

Za sve one goste koji traže luskuzan smeštaj, Hilton Beograd ponudiće udoban i stilski uređen ambijent, sa restoranom i barom u prizemlju kao i restoranom na samom vrhu krova kakvih nema puno u gradu. Gosti će moći da koriste i hotelski fitnes klub, spa-centar kao i prostrani foaje zajedno sa prodavnicama koje će se nalaziti u sklopu hotela.

"Hilton je dugo bio predvodnik u pronalaženju novih destinacija širom sveta kako bi svaki deo planete bio bogatiji za dobro poznato gostoprimstvo", rekao je Andreas Lakner (Andreas Lackner), regionalni šef za razvoj brenda kompanije "Hilton Vorldvajd", i dodao, "Ovaj izvanredan dodatak Beogradu omogućiće gostima da posete ovu atraktivnu destinaciju dok će ujedno uživati u svim prednostima Hilton gostoprimstva".

Prostori za konferencije i događaje obuhvatiće skoro 1000 kvadratnih metara, uključujući pripremne prostorije, svečanu salu i nekoliko velikih funkcionalnih prostorija - prilagodljivog prostora za poslovne i društvene događaje.

Hilton Beograd biće lociran u ulici Kralja Milana 35 u Beogradu na oko 15 kilometara od aerodroma Nikola Tesla.

Za više informacija o Hilton hotelima i odmaralištima posetite hilton.com. Pročitajte vesti i pogledajte fotografije na news.hilton.com.

O Hilton Hotels & Resorts
Već skoro jedan vek, Hilton hoteli i odmarališta srdačno dočekuju brojne svetske putnike. Sa više od 570 hotela širom šest kontinenata, Hilton Hotels & Resorts pruža osnovu za nezaboravna iskustva sa putovanja i ceni svakog gosta koji zakorači kroz vrata hotela. Kao vodeći brend u kompaniji Hilton Worldwide, Hilton Hotels & Resorts nastavlja da postavlja standarde gostoprimstva pružanjem inovacija proizvoda i usluga koji će zadovoljiti potrebe gostiju. Hilton Hotels & Resorts deo je nagrađivanog Hilton HHonors programa. Članovi Hilton HHonors koji rezervišu direktno preko Hilton kanala dobijaju beneficije, uključujući ekskluzivni popust koji se ne može dobiti nigde drugde, besplatni standardni Wi-Fi i digitalne sadržaje kao što su digitalno prijavljivanje sa odabirom sobe kao i digitalni ključ koji je dostupan isključivo preko Hilton HHonors aplikacije, vodeće u industriji. Pristupite najnovijim informacijama na news.hilton.com i započnite vaše putovanje na www.hilton.com ili www.hilton.com/offers za najnovije specijalne ponude.

O kompaniji "Hilton Vorldvajd"
"Hilton Vorldvajd" je vodeća globalna ugostiteljska kompanija, koja uključuje više od 4.600 hotela (od kojih su neki u direktnom vlasništvu, neki pod franšizom, nekim hotelima se upravlja dok se neki hoteli iznajmljuju) sa više od 758.000 soba u 100 zemalja širom sveta. Za 96 godina, kompanija Hilton Worldwide posvećena je nastavljanu svoje tradicije pružanja izvanrednog iskustva svojim gostima. Portfolio kompanije sa svoji 13 globalnih brendova svetske klase uključuju Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Canopy by Hilton, Curio - A Collection by Hilton, DoubleTree by Hilton, Embassy Suites by Hilton, Hilton Garden Inn, Hampton by Hilton, Tru by Hilton, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton i Hilton Grand Vacations. Kompanija takođe upravlja i nagrađivanim programom lojalnih gostiju, Hilton HHonors®. Članovi Hilton HHonors koji izvrše rezervaciju direktno preko Hilton kanala dobijaju beneficije, uključujući besplatni standardni Wi-Fi kao i digitalne sadržaje koji su dostupni jedino preko Hilton HHonors aplikacije, vodeće u industriji, gde članovi HHonors kluba mogu da je prija, odaberu sobu i pristupe svojoj sobi koristeći digitalni ključ.Posetite news.hiltonworldwide.com za više informacija i povežite se sa Hilton Worldwide na socijalnim mrežama (Facebook, Twitter, YouTube, Flickr, LinkedIn, Instagram).

Contact

Christine Miller
Hilton Worldwide
+1 901 374 6462
christine.miller@hilton.com

Tilly Shirlaw
Hilton - EMEA
+44 7958 114 975
tilly.shirlaw@hilton.com