Hilton Brussels Grand Place opent de deuren en begint aan transformatie

Nieuwste Hilton hotel in Brussel verwelkomt eerste gasten

This information originated in Flemish.

November 17, 2014

BRUSSEL en McLEAN, Virginia - Hilton Hotels & Resorts opent vandaag haar nieuwste hotel, het Hilton Brussels Grand Place. Het gebouw met de gekende gebogen voorgevel tegenover het Centraal Station in het centrum van Brussel verwacht vandaag haar eerste gasten en begint hiermee aan een spannende transformatie van het hotel. De komende maanden zullen immers aanzienlijke renovaties doorgevoerd worden.

"We zijn verheugd om het merk Hilton Hotels & Resorts naar deze locatie te kunnen brengen in Brussel, een stad die aan populariteit en belang blijft winnen," aldus Rob Palleschi, Global head full service brands, Hilton Worldwide. "Hilton Brussels Grand Place is een mooie aanvulling op ons aanbod in dit land. Het is een markt die blijft groeien voor ons, niet alleen door de miljoenen toeristen en het Europese Parlement dat er gehuisvest is, maar ook dankzij de vele aanwezige multinationals en overheidsinstanties."

Het hotel zal 123 standaard hotelkamers, twee hotelkamers met voorzieningen voor minder valide gasten, 34 deluxe kamers, negen familie kamers, 29 executive kamers, 20 junior suites, zes suites met een slaapkamer en een presidentiële suite aanbieden. Daarnaast zullen er ook vergaderfaciliteiten zijn die tot 200 aanwezigen kunnen ontvangen, een executive lounge, fitnessruimte, restaurant, bar en enkele privé zalen. Het hotel is centraal gelegen in Brussel, vlakbij de Grote Markt en het Square Brussels Meeting Center en gemakkelijk te bereiken met trein, metro of bus, zelfs wanneer men met het vliegtuig of internationaal treinverkeer komt. Ideaal dus voor zowel zakenmensen als toeristen.

"Ik kijk ernaar uit om onze eerste gasten te mogen verwelkomen in Hilton Brussels Grand Place. Daarnaast ben ik ook heel benieuwd naar de voorziene vernieuwingsoperatie die het hotel zal transformeren tot een vooraanstaande en bruisende hotspot, en dit niet enkel voor onze gasten maar ook voor de hele buurt en samenleving," besluit Egbert Buursink, de general manager van Hilton Brussels Grand Place.

Hilton Brussels Grand Place is het derde hotel van Hilton Hotels & Resorts in België, naast Hilton Antwerp Old Town en Hilton Brussels City. Een vierde hotel, onder de naam Hampton by Hilton Brussels Louise, wordt verwacht in 2016.

Het Hilton Brussels Grand Place is gelegen op het Europakruispunt, 3 - 1000 Brussel.

Voor meer nieuws over de openingen van Hilton Hotels & Resorts, ga naar news.hilton.com/openings.  

Over Hilton Hotels & Resorts
Hilton Hotels & Resorts werd opgericht in 1919 als hét topmerk van Hilton Worldwide. Vandaag de dag bouwt het merk nog steeds verder op haar reputatie als innovator, door in haar 550 hotels verspreid over zes continenten constant producten en diensten te blijven ontwikkelen die aan de steeds hogere eisen van reizigers wereldwijd voldoen. Hilton is de stijlvolle, innovatieve wereldleider in gastvrijheid die de ervaring creëert waarbij elke gast zich belangrijk, gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Vind het laatste nieuws over Hilton op news.hilton.com en plan je reis op www.hilton.com of www.hilton.com/offers, waar je ook de laatste nieuwe hotelspecials vindt. Voor een lijst met de officiële social network sites waarop Hilton actief is, ga naar www.hilton.com/social. Hilton Hotels & Resorts is een van de twaalf grootste merken van Hilton Worldwide.

Over Hilton Worldwide
Hilton Worldwide (NYSE: HLT) is een wereldwijd gerenommeerd hotelbedrijf. Het bestrijkt alle aspecten van de accommodatiesector, van luxueuze full-service hotels en resorts tot suites voor langdurig verblijf en middenklassehotels. Al 95 jaar biedt Hilton Worldwide haar gasten een uitzonderlijke verblijfservaring. Het portfolio van het bedrijf met twaalf merken van wereldklasse omvat meer dan 4.250 hotels die ofwel in eigen beheer zijn of onder franchise, waarvan Hilton Worldwide eigenaar is - al dan niet onder de vorm van timesharing - of die gehuurd worden. Hieronder vallen onder andere Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts,  Curio - A Collection by Hilton, Canopy by Hilton, Doubletree by Hilton, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Alles samen komt dit neer op meer dan 700.000 kamers in 93 landen en gebieden. Daarnaast beheert het bedrijf het bekroonde getrouwheidsprogramma Hilton HHonors®. Bezoek news.hiltonworldwide.com voor meer informatie en kom rechtstreeks in contact met Hilton Worldwide via www.facebook.com/hiltonworldwide, www.twitter.com/hiltonworldwide, www.youtube.com/hiltonworldwide, www.flickr.com/hiltonworldwide en www.linkedin.com/company/hilton-worldwide.

Contact

Wim Lefebure
Grayling Belgium
+32 2 713 07 19
wim.lefebure@grayling.com