Iconische hotelsite heropent onder de naam Hilton Brussels Grand Place

Het topmerk van Hilton hotels verwelkomt haar eerste gasten in november 2014

This information originated in Dutch.

October 30, 2014

BRUSSEL en McLEAN, Va. - Hilton Worldwide heeft een overeenkomst getekend waarmee het een van de meest vooraanstaande hotels in het Brusselse stadscentrum onder het topmerk Hilton Hotels & Resorts onderbrengt. Het hotel is
gelegen op een unieke locatie in Brussel, recht tegenover het Centraal Station en op wandelafstand van de Grote Markt en de Square Brussels Meeting Center.

Binnen deze nieuwe overeenkomst, zal Hilton vanaf 17 november 2014 het hotel beheren in opdracht van de eigenaar HDI Brussels Management SA, dochteronderneming van HDI Zurich Property SA. Gedurende het eerste jaar na opening zullen er aanzienlijke renovaties plaatsvinden.

Senior vice president van Hilton Worlwide, Patrick Fitzgibbon, die verantwoordelijk is voor de groei in Europa & Afrika is alvast enthousiast: "Als thuisbasis van het Europees Parlement en vele andere multinationals en overheidsinstanties, is Brussel een van de belangrijkste Europese steden. Omwille van haar rol als economisch en administratief centrum, haar rijke geschiedenis en de levendige sfeer in de stad verwachten we dat er tegen 2020 jaarlijks 10 miljoen bezoekers zullen overnachten.

Deze overeenkomst is een mijlpaal in de geschiedenis van Hilton Worldwide omdat het de kwaliteit van het aanbod in Brussel verder versterkt. We kijken er echt naar uit om binnen enkele weken de eerste gasten te mogen verwelkomen in het Hilton Brussels Grand Place¬ en naar de opwindende metamorfose van het hotel, die voor het komende jaar gepland staat."

Svetlana Ledovskikh, Director van HDI Brussels Management SA, voegt eraan toe: "We zijn zeer enthousiast over de samenwerking met Hilton Hotels & Resorts om dit belangrijke hotel in Brussel te heropenen en te vernieuwen. Met het engagement van deze gerenomeerde hotelgroep die sinds lange tijd talrijke hotels wereldwijd succesvol beheert, zijn we er gerust op dat de gastvrijheid in Brussel een mooie toekomst tegemoet gaat."

In het gerenoveerde hotel zullen 116 premium kamers worden ondergebracht, evenals 72 deluxe suites, 28 junior suites, zeven suites en een presidentiële suite. Daarnaast zal het ook vergaderfaciliteiten aanbieden tot 200 aanwezigen, naast een zakenlounge, restaurant, bar en enkele privérestaurants. Het hotel is ideaal gelegen, zowel voor zakenmensen als voor toeristen, aangezien de site zich in het hart van het Brusselse zakenleven bevindt met uitstekende verbindingen op het metro- en busnetwerk, alsook met het internationale treinverkeer en luchthavens.

Rob Palleschi, wereldwijd hoofd van Hilton Hotels & Resorts besluit: "De locatie van het hotel in het centrum van Brussel - op wandelafstand van de belangrijkste attracties, winkelstraten, zakencentra en openbaar vervoersverbindingen - maakt het perfect voor zakenreizigers en toeristen die op zoek zijn naar het beste dat de stad te bieden heeft. De renovatie en rebranding onder Hilton Hotels & Resorts zal het gebouw nieuw leven inblazen en de gasten de buitengewone vertrouwde service en kwaliteit bieden, waar Hilton voor gekend staat."

Hilton Brussels Grand Place zal de twee huidige Hilton Hotels & Resorts vervoegen: Hilton Antwerp Old Town en Hilton Brussels City, met daarnaast nog Hampton by Hilton Brussels Louise dat verwacht wordt vanaf 2016 de eerste gasten te kunnen verwelkomen.

Voor meer nieuws over de openingen van Hilton Hotels & Resorts, ga naar news.hilton.com/openings.

Over Hilton Hotels & Resorts
Hilton Hotels & Resorts werd opgericht in 1919 als hét topmerk van Hilton Worldwide. Vandaag de dag bouwt het merk nog steeds verder op haar reputatie als innovator, door in haar 550 hotels verspreid over zes continenten constant producten en diensten te blijven ontwikkelen die aan de steeds hogere eisen van reizigers wereldwijd voldoen. Hilton is de stijlvolle, innovatieve wereldleider in gastvrijheid, waarbij onze medewerkers ervaringen creëren waarbij elke gast zich belangrijk, gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Vind het laatste nieuws over Hilton op news.hilton.com en plan je reis op www.hilton.com of www.hilton.com/offers, waar je de laatstenieuwe hotelspecials vindt. Voor een lijst met de officiële social network sites waarop Hilton actief is, ga naar www.hilton.com/social. Hilton Hotels & Resorts is een van de tien grootste merken van Hilton Worldwide.

Over Hilton Worldwide
Hilton Worldwide (NYSE: HLT) is een wereldwijd gerenommeerd hotelbedrijf. Het bestrijkt alle aspecten van de accommodatiesector, van luxueuze full-service hotels en resorts tot suites voor langdurig verblijf en middenklassehotels. Al 95 jaar biedt Hilton Worldwide zijn gasten een uitzonderlijke verblijfservaringen. Het portfolio van het bedrijf met twaalf merken van wereldklasse omvat meer dan 4.250 hotels die ofwel in eigen beheer zijn of onder franchise, waarvan Hilton Worldwide eigenaar is - al dan niet onder de vorm van timesharing - of die gehuurd worden. Hieronder vallen onder andere Hilton Hotels & Resorts, Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Conrad Hotels & Resorts, Curio - A Collection by Hilton, Canopy by Hilton, Doubletree by Hilton, Embassy Suites Hotels, Hilton Garden Inn, Hampton Hotels, Homewood Suites by Hilton, Home2 Suites by Hilton en Hilton Grand Vacations. Alles samen komt dit neer op meer dan 700.000 kamers in 93 landen en gebieden. Daarnaast beheert het bedrijf het bekroonde getrouwheidsprogramma Hilton HHonors®. Bezoek news.hiltonworldwide.com voor meer informatie en kom rechtstreeks in contact met Hilton Worldwide via www.facebook.com/hiltonworldwide, www.twitter.com/ hiltonworldwide, www.youtube.com/hiltonworldwide, www.flickr.com/hiltonworldwide en www.linkedin.com/company/hilton-worldwide.

Contact

Jacqueline Toppings
Hilton Worldwide
+1 703 883 5381
jacqueline.toppings@hilton.com

Tilly Shirlaw
Hilton - EMEA
+44 7958 114 975
tilly.shirlaw@hilton.com